У ряді населених пунктів, які знаходяться під контролем так званих "ДНР" і "ЛНР", розпочалась активна російська пропаганда. До агітації місцевого населення залучили навіть священників.

" Працюють агітаторами священно служителі, як з числа місцевих та і російські активісти, які спеціально прибули на підконтрольні бойовикам території". - повідомляє на своїй сторінці у facebook голова "Інформаційного Опору" Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що головна ціль пропаганди - змусити місцеве населення виїжджати на неокуповану територію України з метою приєднання до "хресного ходу" з Донбасу на Київ, організованому УПЦ МП. Одночасно в середовищі місцевих жителів ходять наполегливі чутки, що під час даного "хресного ходу" заплановані якісь провокації.

Читайте також: "Бутіки ДНР" торгують награбованим у біженців і в'язнів

Зазначимо, що російські окупанти упродовж ночі 5 липня на Донецькому напрямку вчергове грубо порушили Мінські угоди та вели вогонь із забороненої 122 мм артилерії та 120 мм мінометів по позиціях Сил АТО в Невельському, Зайцевому та шахті Дутівка.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Українські воїни на провокації супротивника не піддавалися.