Олександр Турчинов привітав Військово-морські сили України із професійним святом. На сторінці у Twitter він назвав рідну країну "морською державою".

"Україна була,є і буде морською країною з надійними Військово-морськими силами! Зі святом", - написав Турчинов у соцмережі з хештегом #ВМС.

На офіційному сайті Турчинов пригадав історію українських воєнних моряків з часів княжого флоту Київської Русі. Він також додав, що чинні військові та ветерани сумлінно виконують свій обов'язок та посилюють авторитет України як морської держави.

"Дякую всім матросам і офіцерам, які залишилися вірними присязі під час військової агресії Російської Федерації в Криму. Ви з честю виконали свій обов'язок, взявши на себе удар", - додав політик.

Не оминув увагою Турчинов і тих морських піхотинців, які протистоять ворогу на сході України, і моряків на водному кордоні нашої держави.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Біля Ради чергують бійці Нацгвардії

День флоту України з 2011 до 2014 року відзначався щорічно в останню неділю липня. З 2015 року День Військово-Морських Сил Збройних Сил України святкують у першу неділю липня.