На столичних Осокорках, де в кінці квітня мешканці району активно боролися проти забудови, а мер Києва Віталій Кличко пообіцяв сквер - стоїть кілька дерев та панує торгівля "з рук".

Про це розповів нардеп Борислав Береза на своїй сторінці Facebook.

"Сумне видовище. Гола земля, кілька самотніх дерев, відсутність доріжок і лавок, та сама ж зона стихійної торгівлі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Осокорках під час протестів постраждало троє міліціонерів (фото)

За його словами, місцеві жителі, які сподівалися на обіцянки мера, обурені. Вони вважають, що сквер там не розбивають спеціально.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Кажуть, що бачать в цьому навмисні дії - простіше дати можливість з'явитися там стихійній торгівлі та опісля заявити про те, що там тепер утворилось - клоака, а міг би бути красивий торговий центр. І під цим благородним приводом відновити будівництво", - розповів нардеп.

За словами мешканців масиву, "сквер" справді виглядає жахливо.

"4 клена, 3 метрові сосенки та з десяток хирлявих кущиків. Сам рахував. І це - на площі майже в півгектара!", - розповів "Знай" місцевий житель Олександр.

У коментарях до посту Борислава Берези подейкують, що можна облаштувати "зелений куточок" і своїми силами.

"Я теж живу на Позняках, маємо двох маленьких дітей, працюємо, немає бабусь/дідусів/нянь поруч, і при цьому знаходимо час і гроші, щоб доглядати за великою клумбою і саджати по 5 дерев на рік і поливати їх, поки не виростуть", - розповів один із користувачів соціальної мережі.

"Люди в моєму районі живуть по 5-10 років і все сподіваються, що влада допоможе їм озеленити територію. Не треба жалітися, об'єднуйтеся, закуповуйте дерева і висаджуйте їх і поливайте", - додають у коментарях.

Нардеп підсумовує на своїй сторінці, що місцеві мешканці все ще чекають на виконання обіцянки столичної влади.

"Люди і самі б уже сквером зайнялися, але вони ще мають надію на обіцянку з мерії. В результаті і вони нічого не роблять і чекають, а мерія свої обіцянки просто не виконує", - написав він.