Прийнявши під тиском МВФ ряд антикорупційних законів, народні депутати України значно ускладнили собі життя - адже тепер їм доведеться ретельніше ховати від громадськості і активістів атрибути розкоші. Про це розповів порталу "Знай" голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Більшість політиків ще просто не усвідомили того, що під тиском Заходу і громадськості вони наприймали стільки антикорупційних законів, що жити за цими законами їм стане зовсім не просто. Депутатам і політикам тепер доведеться ретельніше вибирати аксесуари і гардероб, адже рано чи пізно вони усвідомлять, що вони не бізнесмени, які хваляться один перед одним ступенем крутості в нових покупках. А з наступного року почнеться найцікавіше - це декларації, де крім машин, квартир і решти доведеться декларувати подарунки, де нічого не можна забути. Історія з годинником Луценка це чіткий сигнал тим же борцям з корупцією про те, що їм доведеться постійно виправдовуватися перед громадськістю, розповідаючи історію походження подібних подарунків. Кожна деталь в їх іміджі тепер буде знаходитися під постійним наглядом, свого роду рентгеном", - підсумував В. Фесенко.

Читайте також: У ВР розглянуть проект закону, який підвищить заставу для корупціонерів

Як повідомлялося, 5 липня генпрокурор Юрій Луценко з'явився у Верховній Раді в дорогому швейцарському годиннику в корпусі з білого золота, які можна придбати в Україні за 761 410 гривень, або $30,4 тисяч.