Хресна хода, яка відправилась з Донецька і до якої прямує аналогічна із Західної України, може завершитись масовим кровопролиттям серед прочан або ж терактами. Таку думку висловив журналіст Ростислав Демчук і закликав СБУ більш пристальніше приділити увагу цій події.

"3-го липня з Донецька (від Свято-Успенської Святогірської Лаври) у бік Києва вирушила велелюдна процесія вірян УПЦ Московського Патріархату. В колоні Хресної ходи за мир і любов в Україні беруть участь тисячі людей:священники, старики, жінки, матері з дітьми (навіть немовлятами), чоловіки різного віку...

На зустріч цій колоні з Донецька стартує аналогічна Хресна хода із Західної України (Почаєва, Тернопільської області). Заплановано, що до однієї й іншої колони долучатимуться жителі інших міст і сіл України, монахи й монахині монастирів. З Донецька віряни несуть не лише ікони Святих, але й портрети російських царів-імператорів та імператриць", - повідомив Демчук на своїй сторінці в facebook.

Читати також: Бурштином "заткнуть за пояс" весь металургійний Донбас

Відомо також що одним із організаторів та керівників цієї ходи є регіонали, зокрема нардеп Олександр Вілкул, тому можуть бути різноманітні провокації.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Не можна не припустити, що під час ходи Україною не виникатимуть сутички між представниками УПЦ Московського Патріархату - учасників ходи й представниками інших конфесій. Не можна відкидати й інші ризики: масові захворювання, епідемії і навіть теракти при такому величезному скупченні людей. Чи є у СБУ гарантії, що ця мирна Хресна хода буде справді мирною і обійдеться без провокацій?" - додав Демчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що маштабна акція для УПЦ МП - це привід підтвердити свою владу у православному світі Україні.