Служби безпеки разом з Державною фіскальною службою блокували 22 вантажівки з різними товарами, які намагались перетнути лінії розмежування. Вантаж був призначений для потреб терористів, які планували перепродати його населенню. Виручені кошти мали піти на фінансування діяльності так званої "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці затримали автомобілі неподалік села Суха Балка Дзержинського району на Донеччині. Організатори планували зібрати колону вантажівок та, оминаючи українські блок-пости, проникнути на тимчасово окуповані терористами території.

В автомобілях співробітники СБУ виявили горілку, пиво, тютюнові вироби, продукти харчування і товари широкого вжитку.

Після опитування водіїв вантажівок правоохоронці з'ясували, що на товари за лінією розмежування чекали дві групи бойовиків "ДНР". Вісім машин мали прибути до Донецька, а решті водіїв кінцевий пункт маршруту координатори не повідомили.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За супровідними документами вантажівки прямували до найближчих до буферної зони міст, які контролюють бійці АТО.

Читайте також: На Луганщині СБУ затримала бойовика "Німця"

Правоохоронці затримали незаконний вантаж. Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за статтею Кримінального кодексу "фінансування тероризму".

Тривають оперативні дії для встановлення всіх осіб, які причетні до формування вантажів для терористів.