У звіті Управління служб внутрішнього нагляду ООН сказано, що сотні жінок в Ліберії і на Гаїті надавали сексуальні послуги миротворцям.

В обмін вони отримували гроші, одяг, коштовності, мобільні телефони та інші предмети.

Про це повідомляє українська служба BBC з посиланням на розслідування журналістів Рейтер.

Згідно з доповіддю, з 2008 по 2013 роки зафіксували близько 480 таких порушень. Третина подібних випадків - це неповнолітні.

"Свідчення з двох країн, в які направляли миротворців, вказують, що платні сексуальні послуги досить поширені, однак про них рідко повідомляють", - цитує агенція текст доповіді.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також читайте: У Ліберію полетіли двісті українських миротворців

Associated Press, яка також отримала неопублікований звіт, пише, що минулого року 231 людина на Гаїті повідомила, що надавала сексуальні послуги миротворцям в обмін на гроші або товари.

"У випадках, коли ті відмовлялися платити, деякі жінки відбирали у них нагрудні знаки і погрожували повідомити про їхню поведінку в соціальних мережах", - цитує доповідь Associated Press.

Департамент ООН не заперечує, що стурбований недостатнім висвітленням подібних дій миротворців.

Зараз в різних країнах перебувають до 125 тисяч миротворців ООН.