Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив керівником нової патрульної поліції Києва майора Олександра Фацевича.

Про це головний міліціонер написав на своїй сторінці у Facebook.

"Підписав сьогодні наказ про призначення на цю найважливішу посаду бойового офіцера - Олександра Фацевича! Дуже радий, що переконав Сашу взятися за цю непросту справу!" – зазначив Аваков.

Фацевич народився в 1987 році. Він професійний військовий у минулому. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ та більше 9 років служив у десантних військах Збройних сил.

По закінченню військового контракту, викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Проводив навчання бійців Самооборони Волині. Одружений та виховує 5-річну доньку. Аваков повідомив, що Фацевич без вагань очолив роту патрульної служби спецпризначення "Світязь", коли в МВС почали створювати добровольчі батальйони.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Генпрокуратура оголосила у розшук екс-командувача Внутрішніх військ

У серпні минулого року спецпідрозділ "Світязь" направили в зону АТО. Перше бойове хрещення рота отримала у боях під Іловайськом. В січні цього року спецпідрозділ опинився в оточенні, коли бойовики наступали на Дебальцеве. Проте "Світязь", після триденної оборони, без втрат зміг з боями вирватись з оточення.

"Олександр один з найавторитетніших бойових офіцерів - комбатів МВС. Жорсткість і турбота про бійців, людяність і вимогливість. Енергія і надійність - це все проявилося в найскладніших ситуаціях", - наголосив Аваков.

За мужність і героїзм, проявлені в ході АТО, Фацевич указом президента нагороджений Орденом "За мужність" ІІІ ступеня.