Сьогодні вночі двоє грабіжників у масках зламали два банкомати в Святошинському і Дарницькому районах Києва, викравши в цілому близько 500 тисяч грн.

Як повідомили в прес-службі столичного управління поліції, пізно вночі спрацювала сигналізація в банкоматі, який розташований в магазині на вулиці Академіка Булаховського у Святошинському районі. Співробітники охоронної фірми, а згодом і співробітники поліції, які прибули за на місце злочину, виявили пошкоджені дверцята банкомату і відсутність чотирьох касет з готівкою. За попередніми підрахунками, зловмисники викрали з цього банкомату понад 300 тисяч гривень, остаточна ж сума матеріального збитку буде встановлена ​​після проведення інвентаризації.

Читайте також: У Києві почалися масові пограбування банкоматів

В управлінні поліції також повідомили, що знайшлись очевидці, які бачили біля банкомату двох невідомих в масках і рукавичках з сумками. Свідки розповіли, що зловмисники сідали в автомобіль темно-синього кольору і поїхали в невідомому напрямку.

Приблизно аналогічна крадіжка, але уже вдень, сталася в Дарницькому районі столиці на проспекті Бажана. Двоє невідомих чоловіків в масках і пов'язках на обличчі спочатку пошкодили камери спостереження, а потім розкрили банкомат, забрали гроші та втекли. Тут зловмисникам вдалось забрати майже 200 тисяч гривень.

В обох випадках слідчі почали кримінальні провадження у ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. У поліцейських є підстави вважати, що в обох випадках діяли одні й ті ж люди.