Український новітній транспортний літак Ан-178 вперше представлять на 51 Міжнародному авіакосмічному салоні "Ле Бурже-2015", який розпочнеться 15 червня. Він проходитиме в передмісті Парижа і триватиме тиждень.

Про це повідомляє прес-служба організатора салону Французького об'єднання підприємств аерокосмічної промисловості, передає "Укрінформ".

Організатори зазначили, що вже отримали заявку на участь українського транспортного літака Ан-178.

Експерт празького бюро Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь вважає, що транспортне повітряне судно має сприятливі умови для просування на світові ринки.

"Останні невдачі європейського транспортника А400М та відставання від графіка прямого конкурента Ан-178 - бразильського військово-транспортного літака Embraer KC-390 - створили для українського літака надзвичайно сприятливі умови для просування на світові ринки", - наголосив він.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Новий транспортний літак - це шанс України "знайти нові коопераційні зв'язки". Оскільки жодна кооперація та спільне виробництво авіакосмічної та оборонної продукції з країною-агресором, якою сьогодні є Росія, неможлива в принципі.

Читайте також: Росія вимагає узгодити з нею деталі виробництва Ан-188

Загалом організатори авіасалону в Ле Бурже зареєстрували 314 нових розробок з 22 країн.

Нагадаємо, льотні випробування нового Ан-178 розпочалися в травні цього року. Літак здатний сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі з грунтовим покриттям. Він може бути затребуваним для потреб оборони.