20 американських ветеранів накладають на себе руки щодня. Таку статистику опублікувало міністерство у справах ветеранів США.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на The Hill.

Експерти відмічають, що ці цифри на 21% вищі за кількість самогубств серед цивільного населення. За період 2001 – 2014 років кількість самогубств у США серед військових зросла на 32%, а серед цивільних – на 23%.

Повідомляється, що частіше рахунки з життям зводять жінки-ветерани. Серед них кількість суїцидів зросла на 85%, у той час як серед жінок-цивільних вона збільшилася на 40%.

У звіті міністерства говориться і про той факт, що 65% суїцидів серед ветеранів здійснили люди, яким більше 50, і які дуже мало або взагалі не брали участі у теперішніх війнах.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Читайте також: На Яворівському полігоні американців годують краще, ніж українців

За словами заступник міністра у справах ветеранів США Дейвіда Шулькіна, оновлена інформація хоч і викликає тривогу, проте вона дозволить ухвалити "більш обґрунтовані рішення про те, як запобігти цій національній трагедії".

Минулого року президент США Барак Обама Обама підписав Акт про запобігання суїцидів серед ветеранів імені Клея Ганта. Цей документ має на меті покращити послуги міністерства, що надаються ветеранам, аби запобігти суїцидам.