Суд у Франції визнав екс-голову Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана не винним у сутенерстві із обтяжливими обставинами.

Про це повідомляє ВВС.

Скандального фінансиста звинувачували у експортуванні повій на вечірки у Франції та США. За версією слідства, Стросс-Кан був причетний до створення злочинної мережі, що постачала повій із готелю Carlton в Ліллі на різні заходи, зокрема на секс-вечірки. На них розважалися різні високопосадовці.

Сам Стросс-Кан завжди заперечував, що жінки, які брали участь у оргіях разом з ним, були повіями. При цьому, він зізнався, що брав участь у секс-вечірках для того, щоб відновити сили після "порятунку світу" від фінансових криз.

Читайте також: Французькі військові запропонували затопити "Містралі"

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У справі про сутенерство Стросс-Кана затримали в лютому 2012 року. Крім колишнього голови МВФ, у справі проходять 13 осіб.

Стросс-Кан був директором-розпорядником МВФ із вересня 2007 року по травень 2011-го. Він мусив подати у відставку після того, як покоївка нью-йоркського готелю Sofitel заявила, що голова фонду намагався зґвалтувати її.

Згодом поліція поставила під сумнів свідчення дівчини - і справа розвалилася. Попри це, покоївка і Стросс-Кан пред'явили одне одному цивільні позови. Мирову угоду між ними було укладено лише в грудні 2012 року.