Підрядники в будівництві метро в Дніпрі розкрадали кошти, їх затримала Служба безпеки України. Про це повідомляє "5 канал".

СБУ спільно з Національної поліцією Дніпра викрили схему, за якою здійснювалось розкрадання державних коштів на суму 2 млн грн..

Бюджетом були виділені кошти на придбання насосного обладнання для потреб метро.

У квітні минулого року, як встановили правоохоронці, підприємство, що здійснює будівництво метрополітену в Дніпрі, перерахувало гроші іншій компанії для закупівлі насосного обладнання, звідки кошти направили в фіктивні фірми, а метрополітену направили старе обладнання.

"Під час обшуків за місцями проживання та роботи зловмисників правоохоронцями вилучено фінансово-господарську документацію, печатки фіктивних суб'єктів господарювання, "чорну бухгалтерію" та комп'ютерну техніку з системами клієнт-банк, які доводять здійснення нелегальних оборудок. Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство", - повідомили в прес-службі СБУ.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще