Встановлені камери на автошляхах України, якими фіксуються порушення правил дорожнього руху, є неефективними, оскільки водії вже навчились їх обманювати і на обслуговування таких камер потрібно велику кількість людського ресурсу.

На думку спеціаліста в області автомобільних технологій Євгена Муджирі, існуючу систему порушень ПДР потрібно терміново вдосконалювати, оскільки водії дуже швидко навчаться обманювати її, тому за роботою камери мають слідкувати ще й працівники, щоб бачити де її промахи, а на сьогодні їх не достатньо.

"Зараз над трьома камерами працює 15 людей - по п'ять людей на камеру. Уявіть собі, скільки потрібно буде людей, щоб обробити, наприклад, кілька тисяч камер, як вони планують поставити", - повідомив Муджирі для Голосу столиці.

Читати також: Чорновіл висміяв Савченко за брехливу біографію

На думку спеціаліста, середній штраф за порушення правил дорожнього руху коливається в межах 500 грн., тому дуже важливо зрозуміти, який обсяг інформації , що надходить із камер на дорогах можна кваліфіковано опрацювати.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що за 6 годин роботи таких камер зафіксували порушень на 3 млн. гривень.