Вчені Медичного університету Відня провели експеримент, який показав, що баріатричні операції можуть зробити людину молодшою. Баріатрія - це розділ медицини, що займається лікуванням ожиріння.

Портал "gogetnews" повідомив, що в дослідженні взяли участь 76 чоловік з ІМТ від 35 кг. Середній ІМТ становив 44,5. До і після проведення операції взяли зразки крові.

З'ясувалося, що після операції у учасників знизилися рівні маркерів запалення - цитокінів інгібітора активатора плазміногену-1 та інтерлейкіну-6. У крові підвищився рівень протизапального цитокіну інтерлейкіну-10.

Крім цього, теломери, розташовані на кінцях хромосом, у добровольців стали довшими на 80% в порівнянні з початком дослідження.

Теломери - це так званий внутрішніц годинник кожної клітини людини. Про тривалість життя можна судити по довжині теломерів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: 5 способів прискорити ріст волосся

Раніше повідомлялося, що вчені після проведених досліджень зробили висновок, що діти, які звикли смоктати палець або гризти нігті, менш уразливі до алергій в дорослому віці.