Проект видобутку геотермального тепла в Парижі набирає все більше обертів. Вже в найближчому майбутньому французька столиця стане енергетично майже автономним містом.

Бурова установка, розташована між автомагістраллю і приміським торговим центром на схід від міста, завершує другу з двох геотермальних свердловин. Вони будуть збирати природне тепло Землі для будинків і офісів.

Про це повідомляє ресурс "FacePla.net".

Згідно з проектом, дві 1800-метрові свердловини забезпечать близько половини потреби в опаленні одного з районів Парижа. Це майже 10 тисяч будинків.

Свердловини планують ввести в експлуатацію вже наступного року.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Реалізує проект французька енергетична компанія Engie. В його рамках за рахунок теплової енергії Землі планують генерувати 50 МВт енергії. Державні субсидії в розмірі 6,5 млн. євро допоможуть частково покрити витрати, які вже становить 35 млн. євро.

Читайте також: Philips випустив телефон, який тримає зарядку 2,5 місяці

У підсумку загальна геотермальна потужність компанії складе 100 МВт. З такою потужністю проект зможе забезпечити 60% енергетичних потреб національної енергомережі. Це допоможе уникнути викидів в атмосферу, еквівалентних 8 тисячам автомобілів.

Геотермальні станції, побудовані навколо Парижа, мають по дві свердловини. Одна використовують для перекачування теплої води з-під землі для опалення, а другу, щоб відправляти охолоджену воду назад.

Планується, що геотермальне опалення для будинків буде конкурувати з природним газом.