Окупований Росією півострів Крим зазнав значних фінансових втрат від припинення енергопостачання з материкової України. Сума збитків економічних збитків від енергоблокади сягнула майже 2,5 мільярдів рублів, або приблизно 975 мільйонів гривень.

Про це повідомила так званий "прокурор" Криму Наталя Поклонська в інтерв'ю російським ЗМІ. Суму збитків підраховували за даними місцевих "міністерств".

"Наскільки мені відомо, крайня цифра - це 2,5 млрд рублів збитку...Ця сума подається відповідними міністерствами і відомствами, наприклад, міністерствами енергетики, промисловості, охорони здоров'я. Вони (відомства - ред.) подають слідчому з підтвердженням, яких збитків і чим викликаний збиток, а слідчий приймає процесуальне рішення і вносить цю суму до відповідної постанови ", - пояснила вона.

Нагадаємо, у листопаді минулого року майже повністю припинилось постачання електроенергії до окупованого Криму з материкової території України. Причиною цього стала аварію на лініях електропередач в Херсонській області. "Влада" півострову вела режим надзвичайної ситуації через дефіцит електрики. В Криму запровадили віялові відключення енергії. На вулицях міст не працювало освітлення вулиць та не постачалась електрика в магазини та інші заклади. Виключенням стали лише екстрені служби та мед заклади.