Атлантична Рада США під час Глобального Форуму у Вроцлаві відзначила народного депутата України Надію Савченко нагородою Freedom Awards. Про це у своєму Twitter повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Замість української льотчиці на церемонії нагороду отримала її сестра Віра. З цим Надію привітав посол США в Україні Джефрі Пайєт.

"Величезна честь бути на церемонії на честь Савченко, де від її імені виступає сестра Віра. Савченко це символ єдності України", - розповів Пайєт.

Таку саму нагороду посмертно отримав російський опозиційний політик Борис Нємцов, якого вбили 27 лютого. Відзнаку отримала його донька - Жанна Нємцова. Про це повідомив у своєму акаунті в Twitter Ілля Яшин, соратник політика.

"Жанна прийняла в Польщі Freedom Award, присуджену посмертно її батькові, і оголосила про створення Фонду Бориса Нємцова", - написав Яшин.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Freedom Awards-2015 також отримали колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, польський режисер Агнешка Холланд, студенти, факультет і адміністрація Донецького національного університету.

Нагородою "За Свободу" Атлантична Рада відзначає надзвичайних особистостей та організації, які борються за свободу по всьому світу.

Матеріал по темі: Савченко залишили в СІЗО до жовтня

Нагадаємо, що 1 березня патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет підписав указ про нагородження Савченко церковним орденом "За мужність" святого великомученика Георгія Побідоносця.