На брифінгу Керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила про те, що кожний сьомий поліцейський не пройшов переатестацію.

"Тридцять тисяч у нас по Україні атестовано. Чотири тисячі не пройшло атестацію", - повідомила вона.

При цьому Деканоїдзе підкреслила, що йдеться лише про першу хвилю переатестації. Вона також додала, що на сьогодні навчання завершило 250 нових дільничних – у Рівненській, Волинській та Одеській областях.

З її слів, переатестацію співробітників поліції планується завершити до осені.

Читайте також: Деканоїдзе відправить відновлених через суд міліціонерів в зону АТО

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Голова МВС Арсен Аваков повідомляє, що пройти атестацію у більшості випадків не вдається керівному персоналу, де втрати сягають до 30%. Крім того міністр внутрішніх справ підкреслює, що однією насущною проблемою є переатестація поліцейських у Львівській області, де атестація розпочалась на днях, загалом же у країні вона завершиться до кінця літа.

Переатестація працівників поліції передбачає співбесіду, тест на знання законів, необхідних працівникам поліції та тест, який визначає загальний рівень здатності працівника до аналітичного способу мислення.

Національна поліція за результатами переатестації у Києві звільнила 13% працівників поліції і 19 % у Київській області.

Як повідомляло інформаційне агенство Українські Новини від 30 до 50% керівництва поліції не пройшли переатестацію в таких областях як Вінницька, Харківська, Черкаська, Житомирська та Полтавська.