Співпраця України з Азербайджаном буде активно розвиватися в форматі активізації партнерських відносин в економічній сфері. Про це порталу "Знай" повідомив політолог Володимир Фесенко.

"Очевидно, що для президента Порошенка відносини з країнами Каспійського регіону дуже важливі, що пов'язано з нинішніми проблемами з транзитом через територію Російської Федерації. Тому відносини з Азербайджаном, як і з Казахстаном, будуть розвиватися. З формальної точки зору, цей візит можна назвати відповідним ", - зазначив експерт.

"Замість проекту ГУАМ, який розвивався на початку 2000-х років, зараз акцент робиться на двосторонні відносини з країнами цього регіону. Крім того, Азербайджан зараз знаходиться в активній фасі врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі, а так як ймовірність того, що конфлікт на Донбасі буде розвиватися за сценарієм "нагірно-карабаського" дуже велика, це вкрай важливо для Порошенка в контексті вивчення досвіду", - додав В. Фесенко.

"Головною ж метою візиту Порошенка буде врегулювання торгово-економічних відносин. Україну цікавлять енергетичні ресурси Азербайджану, питання тільки в те, як їх доставляти до нас. Також на зустрічі буде обговорюватися розвиток різних спільних енергетичних проектів. Крім того, президенти двох країн обговорять таке важливе питання, як поставка українського озброєння в Азербайджан", - підсумував експерт.

Читайте також: Азербайджан повідомив про десять загиблих в Нагірному Карабасі

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомлялося, Петро Порошенко буде перебувати з робочим візитом в Азербайджані 13-14 липня. Відзначимо, що за результатами засідання Ради президентів України і Азербайджану заплановано підписання низки документів.