Багато людей прагнуть підтримувати в своїй спальні чистоту і порядок. Проте у спальнях деяких людей справжній хаос з горами усіляких дрібничок, одягу і старих книг. Американські психологи з університету Святого Лаврентія в Нью-Йорку попереджають, що безлад в спальні може несприятливо позначитися на якості сну.

Також це може збільшити стрес та загострити психічні захворювання.

Люди, які влаштовують безлад у своїй спальні, гірше сплять, ніж ті, хто любить охайність та порядок. Учені кажуть, що безлад пов'язаний з манією накопичення, коли люди прагнуть у будь-якому випадку зберегти речі, предмети і не хочуть розпрощатися з ними. Це призводить до невміння правильно використовувати власний життєвий простір.

Читайте також: Бананам загрожує вимирання через смертельну хворобу

Фахівці виявили, що люди, які схильні до манії накопичення і влаштовують безлад в своїх спальнях, частіше скаржились на проблеми зі сном. Вони витрачали більше часу на те, щоб заснути і частіше страждали від втоми в денний час. А недосипання лише збільшувало стрес і депресію, а також уповільнювало швидкість мислення.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще