Сьогодні вранці німецький таблоїд Bild am Sonntag повідомив, що хакери зламали комп'ютер канцлера ФРН Ангели Меркель і запустили туди шкідливу програму, яка розсилала заражені вірусом листи депутатам Бундестагу.

Про це пише NEWSru.com.

У статті таблоїду наголошують, що офіційного підтвердження ця інформація поки не отримала.

Згідно повідомлення, комп'ютерну мережу німецького парламенту атакували на початку травня цього року, і комп'ютер глави уряду став одним з перших, де виявили так званий троянський вірус.

Читайте також: Меркель і Обама назвали дату закінчення санкцій проти Росії

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Bild стверджує, що невідомі хакери від імені Меркель відправляли депутатам електронні листи, в яких їх запрошували взяти участь у певній телеконференції.

Адміністрація парламенту рекомендувала законодавцям не відкривати заражені послання.

Наразі експертам вдалося ідентифікувати використану хакерами програму і частково розшифрувати її вихідні коди.

Нагадаємо, на початку червня заявили, що на каналі Ангели Меркель Instagram видалятимуть коментарі написані кирилицею. Під фото канцлерки ФРН можна буде залишати дописи лише німецькою або англійською мовами.

"Після старту каналу за лічені години назбиралося кілька сотень коментарів кириличним шрифтом", - зазначила представниця уряду.

Спочатку група редакторів-модераторів каналу перевірила зміст цих коментарів. Більшість з них виявилися сповненими ненавистю до Меркель та України.

Через те, що лише деякі співробітники групи володіли російською, довелось вдаватися до послуг онлайн-перекладачів. Утім, наплив флуду став таким масивним, що було вирішено взагалі більше не допускати російськомовних коментарів.