Сьогодні - рівно рік з дати аварії "Іл-76", який загинув у ніч з 13 на 14 червня 2014 під час заходу на посадку в аеропорту Луганська.

Бойовики підбили військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України "Іл-76", на борту якого перебували 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської бригади та 9 членів екіпажу. Всі загинули. Катастрофа завдала Збройним силам України на той момент найбільші одномоментні втрати в їх історії.

Прокуратура України відкрила кримінальне провадження за статтею "теракт". Президент України Петро Порошенко оголосив траур.

Наступного дня, 15 червня, глава так называемой "ЛНР" Валерій Болотов підтвердив, що літак збили війська бойовиків нібито за порушення повітряного простору самопроголошеної республіки.

Читайте також: Генерал Генштабу погрожує екпертам за правду про збитий Іл-76

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Катастрофа стала однією з причин мітингу увечері 14 червня біля російського посольства в Києві. У підсумку виникли масові безлади, будівлю закидали яйцями і зеленкою, а також перевернули машини автопарку дипломатів.