Варшава справді веде переговори з США про розташування на своїй території американського важкого озброєння. Про це написав у своєму Twitter міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк.

Як повідомив Сємоняк, він обговорював це питання з американським міністром оборони ще 19 травня. В офіційному Twitter міністерства оборони Польщі також підкреслено, що розташування озброєнь стане ще одним кроком до посилення американської присутності в регіоні. Факт переговорів з США підтвердили і в міністерстві оборони Литви. Як заявив глава відомства Юозас Олекас, країна майже завершила підготовку своєї військової інфраструктури для американського озброєння. За його словами, було б доцільно розмістити озброєння на постійній основі. Олекас додав, що подібна міра позитивно позначилася б на безпеці Литви. Читайте також: Американці заклали у держбюджет 500 мільйонів на Україну

Раніше газета New York Times повідомляла, що США готові розміщувати важке озброєння і армійські з'єднання в деяких країнах Балтії та Східної Європи. Згідно з пропозицією Пентагону, для стримування можливої ​​агресії Росії в східноєвропейських країнах, що входять до НАТО, слід розташувати танки, бойові машини піхоти, іншу важку техніку і понад п'ять тисяч військовослужбовців.