У фінальній версії Windows 10 буде доступний додатковий механізм захисту комп'ютера під назвою Antimalware Scan Interface (AMSI).

Про це повідомляє видання Vinsee.

"AMSI це універсальний інтерфейс для будь-яких додатків, які можуть звертатися до будь-якої встановленої на комп'ютері програми захисту і використовувати їх для додаткової перевірки процесів на більш глибокому рівні", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Twitter вирішив зняти обмеження на кількість знаків

Для цього розробникам необхідно додати підтримку цього інтерфейсу у своїх програмах, після чого вони матимуть доступ до API і додаткового захисту.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Додатки зможуть використовувати AMSI для перевірки файлів, пам'яті, посилань і т.д.

Як приклад - Microsoft виявлятиме скрипти PowerShell, які на перший погляд можуть здаватися нешкідливими і не будуть визначатися антивірусами, проте вже після запуску будуть генерувати шкідливу послідовність команд або завантажувати їх з віддаленого джерела.

На відміну від антивірусів, за допомогою AMSI цей та інші способи атак в Windows 10 можна буде усунути.