Концепцію хмарочосів у вапнякових скелях запропонували малайзійські дизайнери, які виступають за збереження незайманих касторових скель у В'єтнамі та Китаї. Вони розробили нову концепцію видобутку вапняку без шкоди для цих дивовижних пам'яток природи.

Цією новиною ділиться NR2.com.

Дизайнери запропонували добувати породу в скелях таким чином, щоб у майбутньому на основі сформованих порожнин можна було побудувати хмарочоси. Це дозволить зберегти пам'ятки природи від знищення, а заодно і створити унікальні парки хмарочосів в оточенні дивно красивих скель.

Читайте також: У Відні побудують дерев'яний хмарочос

За задумом архітекторів, для будівництва суміщених зі скелями хмарочосів необхідно попередньо укріпити скелю сталевою рамою з боку, де раніше здійснювався видобуток вапняку. Згодом ці рами можуть бути оброблені скляними фасадами.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Концепція малазійських дизайнерів доповнює монолітну красу природних пагорбів. Як розраховують автори проекту, перспектива будівництва таких приголомшливих хмарочосів повинна стати хорошим заохоченням для гірськолижних підприємств.