Львівські археологи разом з фахівцями з Польщі виявили у Львівській області артефакти представників трипільської культури.

Посуд та елементи житлового побуту представників трипільців археологи виявили на горі Жупан в місті Винниках, що біля Львова.

До цього вчені лише припускали, що трипільці могли жити в цьому регіоні, але конкретних доказів не було. Сьогоднішня знахідка археологів, за їхніми словами, означає, що гора Жупан - найзахідніше місце, в якому жили трипільці.

Читайте також: Поблизу Львова розкопали 400-річний єврейський квартал

Трипільська культура - археологічна культура часів енеоліту, назва якої походить від назви села Трипілля на Київщині. Культура пережила розквіт між 5500 і 2750 роками до н. е. Трипільці жили між Карпатами і Дніпром на територіях сучасних України, Молдови і Румунії. Загальна площа цієї території складає понад 350 тис. км.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще