Ряд безпілотних літальних апаратів для доставки вантажів і посилок планує розробити китайська компанія Ziyan UAV.

Невеликі апарати будуть зібрані за класичною вертолітною схемою з несучим і хвостовим гвинтами, пише N+1.

Апарати з позначеннями ZY-50, ZY-280 і ZY-500 створять на базі серійного вантажного безпілотника ZYG-800. Його виробництво почалося в квітні поточного року. Його максимальна злітна маса 40 кілограмів, він може перевозити вантажі масою до десяти кілограмів. Безпілотник здатний розвивати швидкість до 100 кілометрів на годину і летіти 30 кілометрів. За інформацією розробників, він може знаходитися у повітрі півгодини.

Читайте також: У Китаї побилися два бульдозера (відео)

ZY-50, як очікується, матиме максимальну злітну масу 52 кілограми. Максимальна злітна маса ZY-500 складе більше 300 кілограмів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Все безпілотники отримають автоматичну систему обльоту перешкод і ухилення від зіткнень. До її складу увійдуть лідар, телевізійна і інфрачервона камери, а також система обробки відеозображень в режимі реального часу.

На відміну від квадрокоптерів, безпілотники вертолітного типу мають ряд істотних переваг. Насамперед, вони можуть перевозити великі за масою вантажі і більш стійкі до поривів вітру.