У Гонконгу почалася нова хвиля протестів проти Китаю. Про це повідомляє ВВС- Україна.

Активісти в жовтих плащах і з парасольками такого кольору вимагають від Пекіна відмовитися від плану звузити вибір кандидатів на пост глави адміністрації Гонконгу.

Проте китайські чиновники заявляють, що список кандидатів складуть відповідно до спеціально призначеного комітету. Нове голосування по цій політичній реформі відбудеться цього тижня, а вибори глави спеціального адміністративного району КНР намічені на 2017 рік.

Китайська влада і адміністрація Гонконгу неодноразово називали протести із перекриттям вулиць "незаконними".

Нагадаємо, що минулого року протести за проведення демократичних виборів в Гонконзі проходили більше двох місяців. Організатори протестного руху "Оккупай Централ" в окрузі, серед яких двоє професорів університету і священик, здалися в поліцію і дали свідчення про свою участь у підготовці протестів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Матеріал по темі: У Китаї створюють фото жителів по ДНК їх сміття

В результаті мітингів відбулися зіткнення з поліцією, тоді постраждали багато студентів,які складали більшість від мітингувальників.