Маріуполь і Бердянськ знову почали отримувати газ після ремонту на пошкодженому після обстрілу газопроводі. Про це написав глава уряду Арсеній Яценюк на своїй сторінці в Facebook.

"Укртрансгаз достроково завершив ремонтні роботи на пошкодженому газопроводі в Донецькій області. О 6:30 ранку в п'ятницю терористи вели обстріл наших позицій та підірвали два газопроводи, залишивши без газу сотні тисяч наших громадян. Крім того, під удар було поставлено промисловість, в тому числі, найбільші підприємства української металургії, Азовсталь та ММК Ілліча. Завдяки неймовірним зусиллям українських газовиків, обидва місця розриву було ліквідовано в рекордні терміни. Вже зараз відремонтовані газопроводи підключено до мережі, і вони наповнюються газом" - пише прем'єр.

Читайте також: Маріуполь і Бердянськ залишаться без газу через вибух газопроводу

Голова уряду висловив подяку голові "Нафтогазу" Андрію Коболєву, з яким у ці дні був постійно на зв'язку. Також Яценюк висловив шану і подяку співробітникам Укртрансгазу, які два з половиною дні в надважких умовах, під обстрілами, ризикуючи життям працювали для відновлення газопостачання маріупольцям.

"Дякую нашим військовим з сектору Б, які оперативно розмінували місце пошкодження та зробили ремонт можливим. Хочу також подякувати жителям міст та сіл, що були відрізані від газу в ці дні. Вони відгукнулися на заклик берегти газ, поки ведуться ремонтні роботи. Завдяки їхній співпраці вдалося в півтора рази подовжити час, на який вистачило б газу. Саме так, спільними зусиллями, разом, переможемо!" - ідеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще