Бойовики мають чималу кількість бронетехніки у своєму розпорядженні. Її переправляє Росія через не контрольовану частинку російсько-українського кордону. Кількість танків на тимчасово окупованих територіях Донбасу зараз більше, ніж мають Німеччини і Велика Британії разом взяті.

Про це повідомив представник України у Мінських переговорах Євген Марчук в ефірі "5 каналу". Він наголосив, що українські розвідники мають точну інформацію, через який залізничний перехід чи кордон Росія переправляє ешелони бойовикам. Крім того, встановлена точна кількість та види техніки яку отримали терористи, а також куди її направлять.

"Абсолютно точно відомо, що з того боку знаходиться 702 танки трьох модифікацій, це сучасні танки, танки готові до бою. Артилерійських систем різних, ствольної артилерії, мінометів – це більше тисячі. Вже не кажучи про інші параметри, але це найважливіші компоненти воєнного характеру, які, як правило, пов'язані з діями наступального характеру. Або нанесення дуже великих втрат для протилежної сторони", – розповів Марчук.

Він пояснив, що про затухання конфлікту на Донбасі можна говорити, аналізуючи декілька факторів. Серед них активність обстрілів, облаштування польових госпіталів, накопичення засобів розвідки, складів зброї, відремонтованої техніки. Всі факти, за його словами, свідчить про те, що Росія не збирається закінчувати війну на Донбасі.