Парафіянин протестантської церкви і директор Асоціації християнських таборів Харкова Павло Бакум оскаржив мобілізацію в суді. Він заявив, що не може воювати в АТО з релігійних причин. Про це повідомляє Сегодня.

"Я віруючий з 1993 року, замість строкової служби проходив альтернативну у благодійному фонді. Ніколи не користувався зброєю і не навчався військовій справі", - розповів він.

Житель Харкова до останнього не вірив, що його викличуть в АТО.

"Отримавши повістку, в перший же візит у Фрунзенський військкомат я приніс довідку з своєї церкви, що не можу служити у військах. Але мені сказали, що все одно всіх посилають на медкомісію. Потім мені вручили "бойову" повістку", - підкреслює Павло.

Він виявився першим, хто вирішив оскаржити в суді своє перебування на сході складі Збройних сил.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами харків'янина, ще в квітні він приєднався до Першого українського батальйону військових капеланів, у складі якого вже кілька разів був на Донбасі. Таким чином, він буде допомагати військовим.

Матеріал по темі: Двох волинян судять за ухилення від мобілізації

Нагадаємо, що в Україні стартує шоста хвиля мобілізації. Набір нових військових розпочнеться 18 червня.