Ссавці, у яких великий мозок, мають довшу тривалість статевого життя і взагалі серед них більше довгожителів.

До такого висновку прийшли іспанські вчені з Центру екологічних досліджень у Барселоні після того, як провели серію експериментів над тваринами, пише "Експрес".

Під час досліджень науковці вивчали понад півтисячі ссавців і хотіли зрозуміти, чи є зв'язок між розмірами мозку, тіла, довголіттям і репродуктивною функцією.

Читайте також: Серіали заважають подружжям займатися сексом

Як показали експерименти, тварини, чий мозок був більшим, але пропорційним до тіла, не тільки довше жили, а й розмножувалися до глибокої старості. При цьому дослідники зазначають, що і розумовий розвиток у цих тварин займав більше часу, ніж у їхніх побратимів з меншим об'ємом мозку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Виходячи з цієї інформації, вчені хотіли підтвердити гіпотезу резерву пізнання. Вона передбачає, що велика маса мозку дозволяє ссавцям легше адаптуватися до змін навколишнього середовища, швидше навчатися новому, ніж тваринам з маленькими розмірами мозку.

За словами провідного нейрохірурга медичного центру Pacific у Каліфорнії доктора Джефрі Томаса, цю гіпотезу можна успішно застосувати і щодо людини. Він наголошує, що ні силою, ні спритністю тварин рід людський не володіє, але, маючи найбільший об'єм мозку, домінує на планеті і живе довше більшості тварин.