Російське навчальне вітрильне судно "Крузенштерн" протаранило два кораблі берегової охорони Ісландії, які були пришвартовані біля причалу в Рейк'явіку.

Про це повідомив FlashNord.

"Судно слідувало на вихід з порту Рейк'явік, коли під час маневрування навалилося на кораблі берегової охорони. Всі три судна отримали пошкодження, один з кораблів берегової охорони отримав дві пробоїни ", - розповів очевидець.

За даними ісландських ЗМІ, зараз "Крузенштерн" знаходиться в порту Рейк'явіка. ВМС Ісландії мають намір домагатися виплат на ремонт пошкоджених кораблів від страхової компанії російського судна.

Читайте також: Два російські фрегати не можуть добудувати без України

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Навчальне вітрильне судно "Крузенштерн" - один з найбільших в світі класичних чотирьохщоглових вітрильників. Його побудували в Німеччині в 1926 році і спустили на воду під ім'ям "Падуя".

Після закінчення Другої світової війни вітрильник перейшов у власність СРСР. Його перейменували на честь адмірала Івана Крузенштерна, керівника першої російської навколосвітньої експедиції.

Світову популярність "Крузенштерну" принесли два навколосвітніх плавання - 1995-1996 і 2005-2006 років і Міжнародна трансатлантична експедиція 2009-2010 років. При цьому вітрильник неодноразово перемагав на міжнародних вітрильних регатах і гонках.