Туреччина планує призупинити дію Європейської конвенції з прав людини (СКПЛ) на період введеного в країні надзвичайного стану. Про це повідомляє Hurriyetdailynews.com.

Віце-прем'єр Туреччини навів аналогію з ситуацією у Франції.

"Франція теж вводила надзвичайний стан. І вони призупинили ЄКПЛ - статтю 15 Конвенції", - заявив він.

"Під час війни або надзвичайного стану, що загрожує життю людей, будь-яка Висока Договірна Сторона може вжити заходів щодо відступу від своїх зобов'язань по Конвенції, наскільки це вимагає положення, за умови, що такі заходи не суперечать іншим її зобов'язанням за міжнародним правом", - йдеться у статті 15 ЄКПЛ.

"Декларація про введення надзвичайного стану не суперечить ЄКПЛ", - заявив Віце-прем'єр Ньюмен Куртульмуза.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що у Туреччині вбиватимуть організаторів путчу

У Туреччині через обговорення смертної кари мер міста Стамбула, Кадир Топбаш, звелів створити "кладовище зрадників", куди будуть ховати учасників невдалого військового перевороту.

Топбаша зазначає, що на кладовищі Стамбула спеціально виділять місце, куди хоронитимуть путчистів, його будуть називати "кладовищем зрадників". Сюди, за словами міського голови, можна буде приходити для того аби проклясти повстанців, щоб вони не знайшли спокою у загробному житті.

Нагадаємо, 15 липня супротивники презедента Реджепа Тайіпа Ердогана атакували урядові будівлі в Анкарі та місцевих жителів, окрім того вони захопили вертольоти і танки.