Іран хоче взяти в оренду в Україні земельні ділянки. Вирощувати на них кукурудзу, сою, пшеницю та соняшник. Про це сьогодні заявив посол Ірану в Україні Мохаммад Бехешті-Монфаред під час перебування із робочим візитом у Львові.

"Це не перший випадок, що в Україні використовують землі для вирощування своїх культур представники інших держав. Однак, відповідно до нашого законодавства, ми не маємо права здавати в оренду землі іноземцям. А також продавати. Тому іранські компанії, які збираються вирощувати свої культури, мають відкрити в Україні своє представництво", - розповідає "Знай" Микола Верницький, директор консалтингової компанії "Проагро".

Матеріал за темою Плавучі ферми врятують людство від голоду

В Україні через свої представництва орендували землю понад 15 різних країн. Близько десяти років поспіль корейці вирощували кавуни, французи - кукурудзу, американці – цукровий буряк.

"Не можна казати, що ця співпраця буде дуже вигідною для України. Адже, наскільки я зрозумів, іранці використовуватимуть свою робочу силу та сировину. Тобто вся користь для нашої економіки полягатиме лише у сплаті податків до нашого бюджету та орендної плати власникам землі", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, 2013 року китайці збиралися укласти угоду про оренду трьох мільйонів гектарів сільськогосподарських угідь на 50 років у Дніпропетровській області.