Папа Римський Франциск підписав указ про звільнення низки підлеглих, пов'язаних зі справами про педофілію серед священиків. Про це повідомляє Associated Press.

У ході виконання наказу посади позбавили архієпископів американських Сент-Пола і Міннеаполіса, а також його заступника. Раніше їх визнали винними у допущенні до служіння священика, засудженого за домагання до двох маленьких хлопчиків.

Також у Ватикані відсторонили від посади колишнього посла в Домініканській Республіці - найвищого за чином католицького священика, що проходить обвинуваченим у процесі про сексуальний злочин.

Папа Римський відзначає, що всіх священиків, яких викривали в педофіліі і домаганнях до дітей, необхідно усунути від служіння.

Цей процес є логічним продовженням боротьби католицької церкви з педофілією в світі.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Матеріал по темі: Мережу підірвали меми на Путіна із Папою

Нагадаємо, що 10 червня Папа Римський Франциск затвердив створення трибуналу для розгляду справ єпископів, яких звинувачують у приховуванні насильства над дітьми з боку священиків-педофілів. Суд матиме право карати єпископів, які не змогли захистити молодих жертв насильства.