Адвокат матері сімох дітей з Вязьми Світлани Давидової, яку звинувачують у державній зраді, Іван Павлов подав позов до Верховного суду на указ Володимира Путіна про засекречування даних про втрати армії в мирний час. Про це повідомляє Медуза.

"Указ цей - вразливий з правової точки зору. Тому ми оскаржуємо його у Верховному суді Росії. До колективного позову приєдналися журналісти та громадські діячі", - повідомляє Павлов.

Таку ініціативу підтримали журналісти та громадські діячі: Аркадій Бабченко, Володимир Воронов, Світлана Давидова, Павло Канигін, Руслан Льовієв, Тимур Олевський, Григорій Пасько і Лев Шлосберг.

"Ми вважаємо оспорювання 10 пункту указу про засекречування втрат надзвичайно важливим завданням. Існування цієї норми дає владі монополію на правду, а це нездорова і небезпечна тенденція", - підсумував Павлов.

Матеріал по темі: Путін зробив "кримську Прокурорша" генералом

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 28 травня президент Росії Володимир Путін підписав указ про внесення до державну таємницю даних Міністерства оборони РФ про втрати російської армії в час проведення спецоперацій.