Генеральна прокуратура викликає на допит екс-заступника Генпрокурора Анатолія Даниленка за підозрою в екоциді. Про це повідомляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці в Facebook.

Вчора глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що обвинувачений намагався зупинити кримінальне провадження з розслідування навколо "БРСМ-Нафта".

Пожежа на нафтобазі під Васильковом почалась увечорі 8 червня. Незважаючи на те, що Держслужба з надзвичайних ситуацій заявила, що пожежу повністю ліквідували 14 червня, він поновився на вихідних. Мер Василькова зазначив, що дим йшов у бік Києва.

Екологи неодноразово заявляли, що в повітрі з'явилися шкідливі речовини. Також вони не рекомендували купувати продукти, вирощені під Києвом.

За таке правопорушення кримінальний кодекс передбачає позбавлення волі від восьми до 15 років.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Матеріал по темі: Пожежа на нафтобазі з висоти пташиного польоту: випалена земля

Нагадаємо, що сьогодні в Генпрокуратуру повинен прийти глава СБУ Валентин Наливайченко, відставку якого активно обговорюють на засіданні Верховної Ради сьогодні.