Генеральний Штаб ЗСУ пояснив причину, з якої військові не здійснюють наступ. Про це повідомляє "Громадське радіо".

Бойовики повідомляють, що українські воїни щодня просуваються на 200-300 метрів уперед, однак представник Генштабу, полковник Анатолій Кравчук заперечив цю інформацію.

"Якби Україна справді відбила ці землі, то ми втратили б політичну підтримку світової спільноти в Мінських домовленостях. І це, фактично, єдина причина, чому ми це не можемо зробити", - сказав він.

Кравчук додав, що ОБСЄ бачить порушення Мінських домовленостей із боку бойовиків, однак не завжди робить висновки, які хотілося б бачити українській стороні.

Нагадаємо, що Росія очікує масштабного наступу українських військ

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляє Дмитро Тимчук на сторінці в Facebook, з'явився цілий ряд нових підрозділів бойовиків, озброєних протитанковими засобами на ділянці від Нової Ласпі (Тельманівський район) до Старомар'ївка (ПТУР). Згідно оперативних даних групи "Інформаційне спротив", їхнім офіційно сформульованим бойовим завданням є знищення бронетехніки ВСУ в разі "очікуваного масштабного наступу українських військ".

"Російсько-терористичні війська частково відтягують свої мінометні підрозділи на західному напрямку від н.п. Горлівка. Фіксувався відведення як мінімум 2-х підрозділи (в кожному - 3 од. 120-мм мінометів причепом), від відвалів шахти Леніна в глибину військових порядків бойовиків ", - повідомив Тимчук.