Влада Молдови вважає російські війська у самопроголошеній республіці Придністров'я головною проблемою. З такою заявою виступив міністр оборони країни Анатолій Шалару.

Під час переговорів з українським колегою Степаном Полтораком на навчаннях Sea Breeze-2016 Шалару повідомив, що питання російських військ у Придністров'ї обговорювали на Варшавському саміті НАТО. За словами молдаванина, солдати Путіна перебувають на території Молдови незаконно.

Нещодавно посол Молдови у Росії Фаріт Мухаметшин повідомив, що громадян Придністров'я вербують російські війська для служби. Президент країни Ніколае Тімофті вимагає від Путіна виведення військ з самопроголошеної республіки.

Читайте також: Приниження Росії стало безперечною умовою миру на Землі

Придністровська Молдавська Республіка оголосила про незалежність від Молдови 25 серпня 1991 року в односторонньому порядку. Причиною цього став конфлікт місцевих росіян із молдаванами. Після цього східну територію Молдови контролюють війська Росії.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще