Щонайменше 15 людей з обмеженими можливостями загинули після нападу зловмисника на інтернат для інвалідів "Сад лілій в Цукуі" в японському місті Сагаміхара префектури Канагава, на захід від Токіо.

За іншими даними, жертвами нападу стали 19 осіб, повідомляє ТАСС. Зараз четверо з поранених перебувають у стані "зупинки серця і легенів". Так в Японії називають клінічну смерть, яку мають право констатувати лише медичні працівники, але не рятувальники. Ще 45 людей отримали поранення. З них двадцять перебувають у вкрай важкому стані.

Злочинець утік з місця кривавої різанини, але через годину прийшов у поліцейський відділок і здався. За попередньою інформацією, йому 26 років. Раніше він працював у цьому інтернаті. Чоловіка заарештували за підозрою у масовому вбивстві. Зараз правоохоронці з'ясовують мотиви, що штовхнули нападника на такий страшний злочин.

Читайте також: У Японії одночасно обікрали 1400 банкоматів

Швидше за все, якщо суд визнає провину затриманого, а його стан розцінить як осудний, йому загрожує найвища міра покарання – смертна кара.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Останнього разу масове вбивство трапилося у Японії 8 червня 2008 рокую Тоді мешканець Токіо Томохіро Като, який працював автомеханіком, орендував двотонну вантажівку і приїхав у центр столиці, де врізався в групу пішоходів. Після цього він вийшов з машини і почав безладно завдавати оточуючим удари ножем. В результаті семеро людей загинули, ще десять отримали поранення.

У 2011 році убивцю засудили до страти.