Суд Єгипту засудив колишнього президента країни Мохаммеда Мурсі до страти. Його звинуватили в плануванні втечі з в'язниці.

Про це повідомляє телеканал "Al Arabiya".

Мурсі, лідера забороненого в Єгипті руху "Брати-мусульмани", звинувачували в плануванні втечі в 2011 році, коли владу втратив Хосні Мубарак.

За даними слідства, Мурсі і його соратникам вдалося втекти за сприяння палестинського руху ХАМАС. Більше 100 осіб засуджено до смерті у даній справі.

Раніше суд виніс рішення в іншій справі, фігурантом якої є Мурсі. Його засудили до довічного ув'язнення за шпигунство на користь іноземної держави. На практиці довічний термін в Єгипті обмежується 25 роками позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: Колишнього президента Єгипту засудили до 20 років в'язниці

Трьох обвинувачених у цій справі члена руху "Брати-мусульмани", присутніх у залі суду, і 13 судимих ​​заочно засудили до смертної кари. Вироки підлягають оскарженню.

Мурсі був президентом Єгипту з 2011 року, змінивши після 30 років правління Мубарака. Через два роки його скинули в результаті військового перевороту, а в квітні засудили до 20 років в'язниці за підбурювання до вбивства опозиціонерів. У травні суд першої інстанції засудив Мурсі до страти у справі про підготовку втечі з в'язниці.