За народного депутата Сергія Мельничука внесли заставу в розмірі 365 тис. грн. Суму раніше визначив Печерський районний суд Києва.

Про це сьогодні заявив його адвокат Юрій Мельник у кулуарах парламенту, передає "Інтерфакс".

"Багато людей зібрали по 1 тисячі, по 2, по 5, по 10, і застава в розмірі 365 тис. була ще в п'ятницю внесена за народного депутата Сергія Мельничука", - сказав адвокат.

Гроші, за словами юриста, збирали "прихильники" Мельничука, а також ті, які "хворіють душею за нього".

Читайте також: Активісти лежачи захищали Мельничука в суді

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

На думку захисту, рішення суду щодо обмеження пересування Мельничука грубо обмежує його депутатські повноваження.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва в ніч на четвер виніс рішення щодо обрання запобіжного заходу екс-комбату "Айдара" Мельничуку у вигляді обмеження пересування межами Києва. Також була призначена застава в розмірі 300 тисяч грн.

Раніше Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури і дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності. Проте парламент не підтримав подання генпрокурора щодо затримання нардепа.

Мельничука підозрюють в організації злочинного угруповання, бандитизмі, викраденнях, тортурах та інших злочинах.