За останнє сторіччя всі жителі нашої планети стали вищі ростом, повідомляє The Guardian. Дослідження, яке провели вчені, показує, що в середньому і чоловіки, і жінки підросли на 11 сантиметрів. Для порівняння брали показники 18-річних землян за 1914 і 2017 роки.

З'ясувалося, що чоловіки (середній ріст 177,5 сантиметрів) як і раніше вищі за жінок (164,4 сантиметра).

Найстрімкіше змінюється ріст у жінок в Південній Кореї. За 100 років вони підросли більш ніж на 20 сантиметрів. Серед чоловіків найбільше підросли уродженці Іраку - на 16,5 сантиметрів.

Читайте також: Монстри в повсякденному житті людей (фото)

У 1914 році найвищими людьми були шведи, але за століття голландці їх випередили, піднявшись з 12 місця на перше. Їх середній зріст сьогодні складає 182,5 сантиметра.

Найвищі на сьогоднішній день жінки мешкають в Латвії – за століття вони піднялися на перше з 28 місця. Їх середній зріст сьогодні становить 169,8 сантиметрів.

За словами співавтора дослідження Джеймса Бентама, збільшення зростання людей - це загальносвітова тенденція. Вона пов'язана з тим, що за останні 100 років люди стали краще харчуватися, а також підвищилася якість гігієни та охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще