Ядерний арсенал Росії збільшиться на 40 нових міжконтинентальних балістичних ракет.

Про це заявив російський президент Володимир Путін під час церемонії відкриття Міжнародного військово-технічного форуму "Армія-2015", передає "Радіо Свобода".

Нові ракети, за його словами, "здатні долати будь-які, навіть технічно досконалі системи протиракетної оборони".

Росія вже заявляла про наміри поширити свою юрисдикцію на ядерні об'єкти і матеріали України, що розташовують в анексованому Криму та Севастополі.

Там діє дослідницький реактор ДР-100 та інші ядерні установки Севастопольського національного університету ядерної енергії і промисловості.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Путін назвав G7 "клубом за інтересами"

Після цього Міністерство зовнішніх справ України передало Росії дипломатичну ноту. В ній висловлений рішучий протест у зв'язку зі спробами росіян застосувати свою юрисдикцію до ядерних об'єктів на території анексованого Криму. У МЗС наголосили, що всі ядерні об'єкти півострова належать Україні.

НАТО, в свою чергу, занепокоєне розміщенням російської ядерної зброї в Криму.