Знижка на поставки російського газу Україні в третьому-четвертому кварталах може бути менше 30% від контрактної ціни.

Про це заявив російський міністр енергетики Олександр Новак.

"У нас немає якихось там закритих цифр, що типу тільки або 100 доларів (знижка), або 30%, знижка може бути надана і до 30%... Тому розмір знижки буде визначатися виходячи з економічної доцільності, в першу чергу", - сказав міністр.

"Менше, звичайно", - додав він, відповідаючи на питання, чи може знижка бути менше 30%.

Раніше в червні заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв сказав, що контрактна ціна російського газу для України в третьому кварталі без знижки становитиме 287,15 долара за тисячу кубометрів, у четвертому кварталі - 262,5 долара.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Газпром назвав ціну на газ у третьому кварталі

Постанова уряду РФ про знижку на газ для України на період з 1 листопада 2014 по 31 березня 2015 передбачала такий механізм: при контрактній ціні газу нижче 333,33 долара мито виявляється менше 100 доларів і обнуляється, тобто знижка становить 30% контрактної ціни; при ціні вище 333,33 долара мито виявляється більше 100 доларів і не обнуляється, а зменшується на 100 доларів.