Першу партію генетично модифікованих комарів для боротьби з вірусом Зіка випустили на Кайманових островах. Їх кількість збільшуватимуть протягом дев'яти місяців в районі, який вважається одним з ареалів проживання комах, що переносять небезпечну інфекцію.

За інформацією ВВС, в експерименті задіяні самці комарів, які не кусаються. Їх завдання - передати самкам ген, котрий призводить до смерті личинок комах до того, як вони досягнуть статевої зрілості.

Ті, хто скептично ставляться до такої спроби подолання небезпечного вірусу, стверджують, що експерименти почалися без проведення досить детального дослідження.

Кайманові острови стали не першими, де для боротьби з вірусом Зіка застосували ГМО-комарів. Раніше генетично модифікованих комах почали випускати в Бразилії. Влада очікує, що така технологія також допоможе боротися з поширенням малярії і лихоманки денге.

Читайте також: ТОП-10 фактів про вірус Зіка (відео)

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Вірус Зика поширюється через укуси комарів або сексуальні контакти. Вчені вважають, що це інфекційне захворювання може викликати мікроцефалію у новонароджених. Як показує статистика, у матерів, заражених вірусом, дійсно народжуються діти з таким діагнозом. Останній випадок був зафіксований в Іспанії три дні тому, де у жінки, яка перехворіла вірусом Зіка після укусу комара, на світ з'явився малюк з мікроцефалією.

Вірус Зіка вперше відкрили у 1947 році в Уругваї. З 2015 року він почав стрімко поширюватися у країнах Латинської Америки. На початку цього року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах лихоманки Зіка загрозою світового масштабу. За оцінками вчених, ця недуга загрожує двом мільйонам людей.