Незаконні збройні формування ОРДО з напрямку Горлівки обстріляли Зайцево та Майорськ мінами калібром 120 мм та 82 мм. Їх використання заборонено мінськими домовленостями. Про це на сторінці у Facebook пише пресс-центр штабу АТО.

"Внаслідок цього порушення режиму припинення вогню знову постраждали помешкання мирних жителів цього населеного пункту. Так, в один із будинків по вулиці Мануільського влучила 82-мм міна, яка зруйнувала дах веранди. Уламками також пошкоджені внутрішні стіни будівлі та дерева на прибудинковій території", - заявив прес-офіцер української сторони СЦКК, підполковник Вадим Бакай.

Читайте також: На Донбасі воюють засуджені російські психи

За його словами, цей факт порушення режиму припинення вогню та використання озброєння, яке заборонено мінськими домовленостями, зафіксували військовослужбовці спостережної групи української сторони СЦКК.

Нагадаємо, народний депутат від фракції БПП, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що українська влада не турбується про визволення полонених на окупованих територіях. Так, згідно зі списком СБУ, на сьогоднішній день в полоні терористів знаходиться 109 українських заручників, проте відомо місце знаходження лише десятків з них.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще