Відсутність попиту на професії агрономів, лісників, землевпорядників призведе до того, що в Україні зникатимуть професіонали в цих галузях, що загрожує економіці потенційним копапсом. На думку колишнього міністра освіти й науки Станіслава Ніколаєнко, у системі вступу до навчальних закладів багато недоліків через відсутність професійної освіти, яку потрібно негайно відроджувати.

"Я вважаю, що одним із основних недоліків сьогодні вступу до вищих навчальних закладів, до ПТУ, до коледжів є те, що у нас розривається нитка професійної орієнтації. Ми повинні сьогодні відроджувати, нової якості надавати профорієнтацію. Сьогодні це все розірвано і наслідки для економіки і виробничого потенціалу можуть бути негативними", - повідомив Ніколаєнко.

Читати також: Порошенко почав саджати конкурентів

На його думку, Україна вже зараз втрачає ряд потенційних спеціалістів, через те, що не має відповідної інформаційної підтримки цих професій.

"Ряд спеціальностей, які необхідні Україні – інженер-металург, агроном, землевпорядник, лісівник, вони можуть зникнути, якщо ми на них не здобудемо держзамовлення, діти не зрозуміють і не підуть на ці спеціальності. В результаті ми можемо втратити те, що сьогодні Україну годує. А годує сільське господарство, металургія, це експорт наш. Тому, я вважаю, це хибно, коли ми все переводимо на автомат. Пседодемократія може призвезти до того, що ми базові галузі економіки можемо втратити", - додав Ніколаєнко для "Голосу столиці".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв про те, що Чорнобиль забезпеить Україну сонячною енергією.